Szállítási költség: 1190 Ft-tól, vagy kiszállítás akár- általában másnapra.
2001-óta UV fény biztonsági jelöléstechnika, 22 év tapasztalat

Ideje komolyan venni a tisztaságot

Felületfertőtlenítés ellenőrzés láthatatlan jelöléssel. Szakember javasolja, hogy intézmény  felülettisztítás és fertőtlenítés megfelelőségének vizsgálatára UV lámpás ellenőrzőrendszert használjanak.


A takarítás megléte kiemelten fontos főképpen közösségekben, iskolákban, munkahelyeken, irodaházakban. A takarító szolgáltató minőségi munkáját javíthatja egy belső ellenőrzési eljárás, mely láthatatlan UV jelöléssel és UV lámpás ellenőrzéssel kombinálva ellenőrizhető le az alapos takarítás illetve annak elmaradása.


Első lépés, a megjelölés, takarítás esedékessége előtt.

Csempék, járófelületek, székek, WC deszkák, csapok, asztalok, pultok, üvegfelületek, liftkezelő gombok, stb… megfelelő szisztémába (pl. minden harmadik csempe átlósan) megjelölése UV filccel. Ez lehet egy egyszerű „X”, egy szó „NINCS takarítva” vagy egy dátum, napi takarítás esetén (javasolt) óra, perc. Ezt minden esetben bennfentes, takarítás szolgálatot vezető vagy intézményvezető, vagy gondnoknak kell megtennie, a takarítást végző munkatársak tudta nélkül.

UV takarítás

Második lépés, a állítólagosan elvégzett takarítás utáni ellenőrzés UV lámpa segítségével.
Melyet takarítás után UV lámpával tudunk ellenőrizni. Ha a jelölés nem látható akkor a takarítás minősége megfelelő volt, mivel az UV jelölést takarítás közben letisztították. Ha viszont látható marad az UV jelölés UV lámpa fényében, akkor a takarítás minősége silány, felületes volt.

A jelölés terméseztessen szabad szemmel nem látható, takarítás közben nem észrevehető. De aki tudja hol helyezte el a titkos ellenorzó pontokat, láthatatlan jelöléseket az később UV lámpának fényében ellenőrizni tudja a takarítást végzők munkájának minőségét meglétét.

UV takarítás 2

Lehetőség van, hogy 2 féle erősségű tollat használva ellenőrizni, hogy ha volt takarítás akkor mennyire volt az alapos. Csak átmaszatolva volt e vagy alapos fertőtlenítőszeres tisztítás volt. A vizes bázisú filc egy maszatossal is eltűnik, míg egy alkohol bázisú filc jelölése csak komoly, alapos tisztalátás után tűnik el.

 

A fenti eljárás a felületek tisztításának és fertőtlenítésének ellenőrzéséhez javasolt, lehetővé teszi a felületfertőtlenítés és tisztítás higiénés szempontok alapján történő ellenőrzését. Az ellenőrzés során az UV lámpa megmutatja, hogy a takarítás után látszik-e a jelölés vagy sem.

uv-takaritas03
Scroll to Top